Potěšte sebe i své blízké domácím, voňavým pečivem.
Zvláštností přípravy pirožků je, že se připravují na bázi tvarohu bez droždí a jablka na náplň se smaží na másle s přidáním cukru a skořice.
Jedná se o velmi rychlý recept na pirohy s jablky, budete potřebovat pouze 30 minut. Potěšte sebe i své blízké domácím, voňavým pečivem.
Recept
Složení
Na těsto:
- tvaroh – 200 gr;
- pšeničná mouka – 200 g;
- kuřecí vejce – 1 ks;
- cukr – 2 polévkové lžíce;
- kvásek – 1 lžička;
- rostlinný olej – 50 ml;
- sůl – špetka;
- vanilkový cukr.
Na náplň:
- jablka – 400 gr;
- máslo – 15 g;
- cukr – 4 polévkové lžíce;
- skořice – 1 lžička.
- moučkový cukr – na posypání.
Příprava:
- V míse smíchejte tvaroh, vejce, cukr, rostlinný olej, vanilkový cukr, sůl a promíchejte. Přisypeme prosátou mouku s práškem do pečiva, vypracujeme vláčné těsto, které rozdělíme na 10 dílů, každý díl vyválíme do kuličky, položíme na pomoučené prkénko a přikryjeme potravinovou fólií.
- Na náplň oloupejte jablka, odstraňte jádřince a nakrájejte je na malé kostičky. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte cukr a na středním plameni ho osmažte dozlatova, poté přidejte jablka a skořici a za stálého míchání je znovu osmažte, dokud jablka nezměknou a nezískají jantarovou barvu. Nechte vychladnout.
- Na lehce pomoučené pracovní ploše rozválejte každý kousek těsta, dejte na něj jablečnou náplň, vytvarujte koláč a položte na plech vyložený pergamenem na pečení.
- Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 20-25 minut dozlatova.
- Hotové koláče posypeme moučkovým cukrem.