Koláče z tvarohového těsta s jablky: neobvyklý recept

Potěšte sebe i své blízké domácím, voňavým pečivem.

Zvláštností přípravy pirožků je, že se připravují na bázi tvarohu bez droždí a jablka na náplň se smaží na másle s přidáním cukru a skořice.

Jedná se o velmi rychlý recept na pirohy s jablky, budete potřebovat pouze 30 minut. Potěšte sebe i své blízké domácím, voňavým pečivem.

Recept

Složení

Na těsto:

  • tvaroh – 200 gr;
  • pšeničná mouka – 200 g;
  • kuřecí vejce – 1 ks;
  • cukr – 2 polévkové lžíce;
  • kvásek – 1 lžička;
  • rostlinný olej – 50 ml;
  • sůl – špetka;
  • vanilkový cukr.

Na náplň:

  • jablka – 400 gr;
  • máslo – 15 g;
  • cukr – 4 polévkové lžíce;
  • skořice – 1 lžička.
  • moučkový cukr – na posypání.

Příprava:

  1. V míse smíchejte tvaroh, vejce, cukr, rostlinný olej, vanilkový cukr, sůl a promíchejte. Přisypeme prosátou mouku s práškem do pečiva, vypracujeme vláčné těsto, které rozdělíme na 10 dílů, každý díl vyválíme do kuličky, položíme na pomoučené prkénko a přikryjeme potravinovou fólií.
  2. Na náplň oloupejte jablka, odstraňte jádřince a nakrájejte je na malé kostičky. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte cukr a na středním plameni ho osmažte dozlatova, poté přidejte jablka a skořici a za stálého míchání je znovu osmažte, dokud jablka nezměknou a nezískají jantarovou barvu. Nechte vychladnout.
  3. Na lehce pomoučené pracovní ploše rozválejte každý kousek těsta, dejte na něj jablečnou náplň, vytvarujte koláč a položte na plech vyložený pergamenem na pečení.
  4. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 20-25 minut dozlatova.
  5. Hotové koláče posypeme moučkovým cukrem.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: