Tyto zapečené závitky jsou šťavnaté, neuvěřitelně chutné, s lákavou rudou čepicí.
Pokud milujete sushi, ale nemáte čas na jeho přípravu a nemůžete si ho dovolit objednat, připravte si pečené závitky podle receptu foodblogerky Christine Azizian. Zabere to mnohem méně času a bude to stát méně.
Pečené závitky
Složení: 1:
- rýže – 100-150 g;
- rýžový ocet – 1/2 lžíce (můžete vařit i bez něj);
- krabí tyčinky – 1 balení;
- tvaroh – 2-3 polévkové lžíce. l;
- majonéza – 1 polévková lžíce;
- tvrdý sýr – 50-70 g;
- kaviár z kapela s uzeným lososem – 1 plechovka;
- omáčka unagi, sezamová semínka, zelená cibulka na ozdobu;
- listy nori k vytvoření závitků a sójovou omáčku k podávání.
Příprava:
Rýži uvařte, přidejte rýžový ocet a promíchejte. Pokud nepřidáváte rýžový ocet, můžete ji nechat mírně vlhkou. Vložte do formy na pečení v rovnoměrné, husté vrstvě. Na náplň vezmeme tyčinky oddělené vlákninou, tvaroh a majonézu. Rozetřete na rýži v rovnoměrné a husté vrstvě. Pro vytvoření lákavé čepice smíchejte strouhaný sýr a kaviár s lososem a položte jako třetí vrstvu. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 5 až 10 minut, dokud se nevytvoří rumělková čepice. Vyjměte z trouby, pokapejte omáčkou unagi, posypte sezamovými semínky a zelenou cibulkou. Podávejte s listy nori a sójovou omáčkou.